Tips til lønforhandling

18 maj

Jeg har tidligere skrevet et indlæg om tips til individuel lønforhandling. Jeg vil gerne genopfriske dette ved at henvise til det eksisterende link til en artikel, jeg har skrevet her.

Artiklen er på engelsk, og den er beregnet til de situationer, hvor man som kvinde skal forhandle sin individuelle løn. Artiklen har en del år på bagen — og har endda opnået omtale i en indisk avis! — men den har ikke mistet sin aktualitet.

Derfor håber jeg, der stadig vil være nogle derude, der kan have glæde af den.

Og så lidt tips til lønforhandlingen!

10 feb

Måske skal du til at forhandle din løn her i foråret? Selv om der er krisetider, betyder det ikke, at du ikke kan få lidt mere i lønningsposen. Forhandlingen bliver nok bare lidt vanskeligere. Du kan læse lidt til inspiration i denne artikel i Nordjyske, og du kan også se mere i denne artikel, der har været bragt i Femina.

Hvis du er en kvinde, så husk også, at jeg holder foredrag om lønforhandling for kvinder i FOF, Torsdag d. 18. marts 2010, kl. 19. (Entré: 115 kr), i Lyngby Kulturhus, Klampenborgvej 215 B, Kongens Lyngby.

Jørgen Poulsen og Belønningsledelse

11 dec

I september 2007 udgav jeg bogen “Belønningsledelse”. Man kunne ønske, at såvel bestyrelsen for Røde Kors som Jørgen Poulsen selv havde haft lejlighed til at læse den, før de skrev hans kontrakt. Nu udkom bogen først her i efteråret, og hans kontrakt er tilsyneladende 14 år gammel, så det kunne de selvfølgelig ikke have gjort.

I bogen står der bl.a.:

“For medarbejdergrupper med helt sammenlignelige kvalifikationer kan der være ret stor forskel på lønniveauet fra branche til branche. Forretningsservice og finansielle virksomheder er typisk brancher med et relativt højt lønniveau, mens detailhandel eksempelvis er kendt for et noget lavere lønniveau. Det er ikke kun indtjeningsmæssige og konkurrencemæssige vilkår, der har betydning for branchens lønniveau. Selve branchens formål vil spille ind i det generelle lønniveau på arbejdspladserne i branchen. Velgørende organisationer må nødvendigvis lønne sine medarbejdere mindre flot end eksempelvis børsmæglerselskaber eller reklamebureauer kan tillade sig at gøre. Armbevægelserne må i det hele taget være mindre i de velgørende organisationer, også hvad angår personale- og frynsegoder.”

Og jeg havde slet ikke tænkt på Jørgen Poulsen, da jeg skrev det! Ikke desto mindre er jeg nødt til at indrømme, at selv om det er mig selv, der har skrevet det, så er det ikke så frygteligt originalt. Andre kunne have gjort sig samme overvejelser. Andre har gjort sig samme overvejelser. Hvorfor har de så ikke gjort sig det i såvel Røde Kors som Ny Alliance?

Jeg er kendt i Indien!

25 sep

Okay, kendt i Indien er måske så meget sagt. Men jeg har oplevet den helt vildt store ære at blive citeret i en indisk avis, der giver råd til kvinder om lønforhandling. Hvor fedt er det, spørger jeg bare?

Se mere i The Telegraph fra Calcutta.