Verden vil bedrages

“Verden vil bedrages” udkom i oktober 2018 på Forlaget Vilhelm.

Bogen kom som én ud af tre bøger på Københavns Bibliotekers liste over “Den bedste nonfiktion i november”. Listen kan ses her.

Den er også (meget relevant!) omtalt i Dansk Politis blad her.

Fra lektørudtalelsen:

I denne bog hører vi om de mange svindelnumre, der udnytter vores håb, tillid og godtroenhed. Det beskrives, hvilke typer der udfører dem, deres karakteristika, samt grundene til at vi lader os forføre.

(…)

Bogen kommer utroligt godt rundt om sit emne og er exceptionelt researchet. Det er fascinerende at læse om, hvordan bedragerierne fungerer og få dem præsenteret, både fra bedragerens og offerets ståsted. Udsen har skrevet en masse håndsikre facts ind i bogen og samtidig gjort den underholdende at læse.

Fra pressemeddelelsen:

Mange har prøvet at få mails, der oplyser en om, at man har vundet i lotteriet, har krav på en stor formue fra en ukendt slægtning eller bliver bedt om hjælp til at overføre svimlende summer til en konto i Langbortistan. Det vil du selvfølgelig aldrig hoppe på, men nogen må jo gøre det, når sådanne banale forsøg på bondefangeri kan holde millioner af mennesker beskæftiget i et land som Nigeria.

I sin seneste, velresearchede og elementært spændende bog Verden vil bedrages – gælder det også dig? der udgives af forlaget Vilhelm den 10. oktober, kigger Sanne Udsen nærmere på ´Nigeriabreve´ og andre former for numre kendt som direktørsvindel, datingsvindel og ulovligt pyramidespil forklædt som såkaldt ´multi level marketing´ samt hvilke typer af personer, der lader sig besnære af den slags humbug, der kan ende med at koste private som offentlige arbejdspladser og den enkelte dyrt.

Men også kapaciteter inden for deres fag som eksempelvis advokater, revisorer, investeringseksperter og andre, der har med penge og paragraffer at gøre i det daglige, risikerer at blive ramt på både pengepung og renommé, når de føres bag lyset af grundigt iscenesat spekulation i million- og milliardklassen. Det dokumenterer Sanne Udsens minutiøse gennemgang af aktuelle og mediedækkede sager som OW Bunker og det nu konkursramte Hellerup Finans.

Bogens konklusion kunne lyde: Ingen grund til hånlatter – boomerangen kan pludselig ramme dig selv, når en charmerende bedrager med talegaverne i orden og med psykologisk indsigt i dine inderste drømme, ambitioner og håb ruller sig ud.

Den lovgivende, udøvende og dømmende magt vil derfor fortsat have rigeligt at se til med at holde alverdens skurkestreger stangen, uanset om det er den enkelte borgers opsparing eller virksomheder jonglerende med store tal på dyre adresser, der bliver ramt. Det digitale liv er i hastig udvikling og gør næppe iderigdommen ud i plat og svindel mindre, så der er al mulig god grund til at tage sig i agt, hvilket Verden vil bedrages vrimler med case historier og eksempler på.

Bogen kan bl.a. bestilles her på Saxo.

Verden vil bedrages er indtalt som lydbog af Jesper Bøllehuus. Hvis man vil høre den som lydbog, kan den bl.a. høres her på Mofibo, eller man kan låne den på e-reolen her.