Takt og tone på jobbet

“Takt og tone på jobbet” er en nyttig og humoristisk vejviser til etikette på arbejdet. Det er en bearbejdet (og forkortet) 2. udgave af min første etikettebog, Takt og tone i arbejdslivet. Den kan ikke længere fås i en papirudgave, men kan købes som e-bog her, og den kan lånes som fysisk bog på biblioteket og som e-bog på e-reolen her.

Bogen handler, som titlen antyder, om omgangsformer på arbejdspladsen, og hvordan man kan bruge social kapital i sin karriere. Det har givet anledning til forskellige interviews og artikler. Her i Nordjyske fortæller jeg om, hvor vigtige de sociale kompetencer er for ens karrieremuligheder, og i denne artikel i Viden på Tværs, kommer jeg med gode råd til, hvordan man kan bruge høflighed som værktøj (og våben) på arbejdspladsen. I et større interview i Berlingske Tidende har jeg videre forklaret, hvorfor jeg mener, at man skal tage betydningen af sociale kompetencer alvorligt.

Et emne, der med jævne mellemrum dukker op i medierne, er spørgsmålet om dress codes på arbejdspladser. Kan man virkelig tillade sig at stille krav om medarbejdernes påklædning? Ja, det kan man. Det har jeg bl.a. forklaret til Avisen.dk her, og det syntes Ekstra Bladet var interessant nok til også at bringe historien her. Det blev også lidt af en mediestorm i et glas vand, da Jyllands-Posten indførte forbud mod mandeben i shorts – det syntes fx Kristeligt Dagblad, som fandt anledning til at interviewe mig desangående.

Også kvinders fodtøj på kontoret og den krævede højde på deres hæle er et emne, man som etikettebogsforfatter kan blive bedt om at udtale sig om, fx her til DJØF-bladet.

På Berlingske Tidende var de så glade for min bog, at de udgav et slags kompendium på basis af den ved navn “Takt og tone på arbejdspladsen”. Det kan man læse om her.

Hvis man er interesseret i et fysisk eksemplar af bogen, kan man skrive til forfatterinden (se under “Kontakt”), og så kan det være, hun vil skille sig af med et af sine egne eksemplarer mod en mindre erkendtlighed.