Takt og tone på jobbet

“Takt og tone på jobbet” er en nyttig og humoristisk vejviser til etikette på arbejdet. Den kan ikke længere fås i en papirudgave, men kan købes som e-bog her og kan lånes som fysisk bog på biblioteket og som e-bog på e-reolen her.

Bogen handler, som titlen antyder, om omgangsformer på arbejdspladsen, og hvordan man kan bruge social kapital i sin karriere. Det har givet anledning til forskellige interviews og artikler, fx denne artikel i Viden på Tværs, hvor jeg kommer med gode råd til, hvordan man kan bruge høflighed som værktøj (og våben) på arbejdspladsen.

Et emne, der med jævne mellemrum dukker op i medierne, er spørgsmålet om dress codes på arbejdspladser. Kan man virkelig tillade sig at stille krav om medarbejdernes påklædning? Ja, det kan man. Det har jeg bl.a. forklaret til Avisen.dk her, og det syntes Ekstra Bladet var interessant nok til også at bringe historien her.

Hvis man er interesseret i et fysisk eksemplar af bogen, kan man skrive til forfatterinden (se under “Kontakt”), og så kan det være, hun vil skille sig af med et af sine egne eksemplarer mod en mindre erkendtlighed.