Stein og drømmefabrikken

“Stein og drømmefabrikken” handler om den store svindelskandale i IT Factory. Den tilsyneladende så succesfulde it-virksomhed viste sig at være en ren Potemkin-kulisse — en drømmefabrik. Bogen udkom i 2009 stort set samtidigt med hele fem andre bøger om samme sag. Det er den eneste gang, jeg har prøvet at skrive om kap!

Heldigvis klarede min bog sig ganske godt i kapløbet – fx hed det i lektørudtalelsen: “Hvis jeg kun skulle indkøbe en bog om affæren vil jeg af de udkomne indtil nu vælge denne, ikke mindst fordi de psykologiske aspekter er prioriteret.”

Det var en spændende bog at skrive, og på grund af tidspresset gik det indimellem lidt hurtigt med at træffe beslutninger om, hvad der kunne komme med i bogen — fx det med Asger Jensbys manglende kandidatgrad. Han kaldte sig cand.merc. (det stod bl.a. på hans LinkedIn-profil), men en pålidelig kilde havde forklaret, at han kun havde en HA — altså en bachelorgrad. Det er der ikke noget galt i — medmindre man påstår noget andet. Fyens.dk skrev om nogle af mine overvejelser i den anledning her.

Der var mange mærkelige og til dels uforklarlige ting i IT Factory-sagen. En af dem var, hvorfor Stein Bagger havde købt et hus på en ikke særligt attråværdig beliggenhed i Provence. Det skrev jeg om i bogen, og det har en læser hæftet sig ved og skrevet mere om her.

Bogen udkom på det nu nedlagte Børsens Forlag, som var en del af Lindhardt & Ringhof. Den kan i dag fås her som POD — altså print-on-demand. Og så kan den købes som e-bog her, og den kan også lånes som e-bog på e-reolen her. Og så kan den selvfølgelig lånes på biblioteket.