Håndbog for karrierekvinder

“Håndbog for karrierekvinder” er skrevet sammen med Stina Vrang Elias. Stina og jeg lærte hinanden at kende, da vi arbejdede sammen i et konsulentfirma. Den udkom i første udgave på Handelshøjskolens Forlag i 2000 og blev siden revideret og kom i ny udgave i 2009. I mellemtiden var Handelshøjskolens Forlag blevet opkøbt af DJØFs Forlag, så derfor er det DJØFs Forlag, der sælger den her. Bogen kan selvfølgelig også lånes på biblioteket, men den er (endnu) ikke udkommet som e-bog.

Bogen har lige fra sin første udgivelse givet anledning til mange diskussioner. I 2015 blev der en ophedet debat i forbindelse med nogle råd på Jobindex’ hjemmeside, som var inspireret af Håndbog for karrierekvinder. Om denne polemik kan man læse i dette blogindlæg.

Et væsentlig emne i bogen handler om lønforhandling. I den forbindelse har jeg givet gode råd om individuel lønforhandling i mange forskellige medier. Man kan bl.a. læse nogle af disse gode råd her i en artikel på Feminas hjemmeside og ligeledes nogle her på BTs hjemmeside. Stepstone har også skrevet om emnet her.

Om Håndbog for karrierekvinders indhold i øvrigt: “Erhvervslivet er en mosaik af skrevne og uskrevne regler – primært lavet af mænd, for mænd. Uanset hvad du som kvinde måtte mene om disse regler, skal de overholdes, hvis du ønsker en succesfuld karriere. Håndbog for karrierekvinder er en guide til erhvervslivets spilleregler med anvisninger på, hvordan du om kvinde bedst tackler de forhindringer og problemer, som disse regler medfører i dagligdagen. Bogen er skrevet af kvinder, for kvinder – og med specielt henblik på de kvinder, der har taget fat på en karriere inden for det private eller offentlige. Kvinder som enten står på første trin af karrierestigen eller allerede er klatret lidt højere op.”

Kort sagt: Den perfekte kandidatgave!