Jørgen Poulsen og Belønningsledelse

11 dec

I september 2007 udgav jeg bogen “Belønningsledelse”. Man kunne ønske, at såvel bestyrelsen for Røde Kors som Jørgen Poulsen selv havde haft lejlighed til at læse den, før de skrev hans kontrakt. Nu udkom bogen først her i efteråret, og hans kontrakt er tilsyneladende 14 år gammel, så det kunne de selvfølgelig ikke have gjort.

I bogen står der bl.a.:

“For medarbejdergrupper med helt sammenlignelige kvalifikationer kan der være ret stor forskel på lønniveauet fra branche til branche. Forretningsservice og finansielle virksomheder er typisk brancher med et relativt højt lønniveau, mens detailhandel eksempelvis er kendt for et noget lavere lønniveau. Det er ikke kun indtjeningsmæssige og konkurrencemæssige vilkår, der har betydning for branchens lønniveau. Selve branchens formål vil spille ind i det generelle lønniveau på arbejdspladserne i branchen. Velgørende organisationer må nødvendigvis lønne sine medarbejdere mindre flot end eksempelvis børsmæglerselskaber eller reklamebureauer kan tillade sig at gøre. Armbevægelserne må i det hele taget være mindre i de velgørende organisationer, også hvad angår personale- og frynsegoder.”

Og jeg havde slet ikke tænkt på Jørgen Poulsen, da jeg skrev det! Ikke desto mindre er jeg nødt til at indrømme, at selv om det er mig selv, der har skrevet det, så er det ikke så frygteligt originalt. Andre kunne have gjort sig samme overvejelser. Andre har gjort sig samme overvejelser. Hvorfor har de så ikke gjort sig det i såvel Røde Kors som Ny Alliance?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.