Parisernes spændende liv

28 sep

Der er et eller andet ved den måde, som pariserne bevæger sig rundt i byen på, som får den udenforstående til at forestille sig, at de må leve nogle meget spændende liv. Deres liv er muligvis hverken mere eller mindre spændende end andre storbyboeres, men det ser altså sådan ud. Det er den måde, de henslængt sidder på cafeer og diskuterer livligt på. Det er den måde, de haster ned ad fortovet med deres rensetøj på. Det er den måde, de bærer deres poser med supermarkedsindkøb på. Det er den måde, de kaster sig ind og ud ad taxaer på. Det er den måde, de skynder sig hen mod metronedgangen for at forsvinde ned i dens ildelugtende slugt. Det er den måde, de gestikulerende og højlydt snakkende i deres mobiltelefon går ind på restauranter og henter deres bestilte takeout og henkastet spørger: “Combien je dois?” og kun lige akkurat lægger telefonen fra sig længe nok til at betale regningen. Det er den måde, de sidder i bussen med deres store indkøbsposer fra BHV. Alt sammen får det en til at tro, at de garanteret er på vej til vigtige møder, interessante middagsaftaler, livlige receptioner, opløftende teaterstykker. Måske skal de bare hjem og sidde foran fjernsynet. Men den måde, de bevæger sig derhen på, sker med stil!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.