Restauranter i Køln

15 apr

Det er altid med lidt ambivalens, at man begiver sig ud på at anbefale restauranter i ens eget nærområde. Man vil jo helst ikke have, at ens yndlingssteder pludselig en dag er fuldstændig overrendt af turister med hvad deraf følger af gener, vel? På den anden side er det en kilde til gode oplevelser, når andre mennesker gør det samme. Og der er mærkeligt nok heller ikke så mange danske turister i Køln. Det er mit indtryk, at der er en del danske messegæster, men hvis de overhovedet kommer væk fra messeområdet og over på den “rigtige” side af Rhinen, holder de sig formentlig til de næste brauhäuse i Altstadt. Ikke for at sige noget dårligt om dem — de er meget, meget typiske — men maden er også temmelig typisk (dvs. ret bastant), og så er alle disse bryghuse meget touristique. Det er ikke her, hr. & fru Køln går ud og spiser en aften med deres venner. Måske med undtagelse af en julefrokost.

Men hvor skal man så begive sig hen? I Altstadt, som er området, der ligger inden for ringen, er der masser af restauranter, og en del af dem er også rigtigt gode. Benesisstrasse har en af byens bedste japanske restauranter, Momotaro, og næsten lige ved siden af ligger en udmærket italiensk restaurant ved navn Via Bene. Og på den anden side af gaden ligger en restaurant med middelhavsmad, Ego, som normalt har en prisfornuftig frokostmenu. Også Momotaro har en frokostmenu, og i betragtning af, at priserne i Altstadt afspejler, at det er Altstadt, kan det være værd at tage med.

Men ellers er det Belgiske Kvarter og Südstadt byens store restaurantområder. Her er noget for enhver pris og enhver smag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.